شنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۴:۰۷ ۳۰۱
طبقه بندی:
چچ
حمایت از تشکل های دانش بنیان از اهداف اولویت دار بانک توسعه تعاون است

حمایت از تشکل های دانش بنیان از اهداف اولویت دار بانک توسعه تعاون است

تهران - ایرنا - مشاور مدیرعامل و دبیر کمیته اقتصاد مقاومتی بانک توسعه تعاون نقش این بانک را در اقتصاد کشور مهم عنوان کرد و گفت: حمایت از تشکل های دانش بنیان یکی از اهداف اولویت دار این بانک محسوب می شود.
حمایت از تشکل های دانش بنیان از اهداف اولویت دار بانک توسعه تعاون است
مهران حسین زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره وِیژگی های اقتصاد مقاومتی، افزود: اقتصاد یاد شده، شرایط خاص کشور بخصوص تحریم، قطع وابستگی و رسیدن به خودکفایی را مدنظر قرار می دهد لذا تمرکز اصلی آن بر مولفه های اصلی نظیر بحث های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که بانک باید به تک تک آنها توجه نماید. 
وی با بیان آنکه نمی توان فارغ از مقوله های دیگر فقط اقتصاد را مدنظر قرار داد، تصریح کرد: حتی در بدنه بانک نیز باید به بحث فرهنگی اهتمام جدی تری داشته باشیم به طوری که براساس آن باید نگرش کارکنان در خصوص اهمیت اقتصاد مقاومتی تغییر یابد تا بتوان به اهداف اصلی این سند رسید زیرا این موضوع خط و مشی و چراغ راهی است که مقام معظم رهبری آن را ابلاغ فرموده اند و آحاد جامعه باید در این راه تلاش کنند.
** نقش بانک توسعه تعاون در اقتصاد مقاومتی
وی تصریح کرد: ما باید در قالب این کمیته به پردازش آن اهداف بپردازیم که چه طرح هایی را با رویکرد حمایت از بخش تعاون مدنظر قرار دهیم و چه اولویت هایی را در دستور کار خود بگنجانیم و علاوه بر آن چه فعالیت هایی را در درون سازمان نهادینه کنیم تا فرهنگ اقتصاد مقاومتی عجین شده و همراه با ظرفیت افراد مستقر در سازمان بتوان به آن اهداف رسید.
وی گفت: یکی از مهمترین اهداف اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ترمیمی و دفاعی و در نهایت محوری ترین بخش آن الگوسازی است تا بر اساس آن کارهای مختلف را اجرا کنیم. 
حسین زاده افزود: بنابراین باید مصوباتی را که دولت درحوزه های اجرایی در دستور کار قرار داده به صورت هدفمند اجرایی شود زیرا در آن صورت می توان نسبت به خرید تولیدات و محصولات داخلی برای تمام ارگان های دولتی اقدام کرد.
به گفته وی، هنگامی که در خرید مایحتاج سازمانها و ارگانها، کالاهای خارجی را برای دستگاه های دولتی خریداری کنیم، چطور می توانیم از تولیدداخلی حمایت کنیم. همه این موارد می تواند فرهنگ سازی شود و حتی با تصویب قوانین مشخص تر و شفاف تر حوزه های اجرایی را موظف کند که به غیر از برنامه های تدوین شده و ابلاغ، کار دیگری انجام ندهند.
این مقام مسئول در بانک توسعه تعاون گفت: حمایت از محرومان، تولید داخلی، اشتغال، کارآفرینی و بسیاری از موارد دیگر باید در سند به شکل مستقیم یا غیرمستقیم مورد توجه قرار گیرد. واقعیت این است که اگر بخواهیم جایگاه نخست را در اقتصاد منطقه داشته باشیم، نمی توان بدون اقتصاد مقاومتی و نهادینه کردن مولفه های اساسی در سند ابلاغی به آن جایگاه برسیم، بنابراین پیش نیاز رسیدن به جایگاه اول اقتصاد منطقه، توجه به اقتصاد مقاومتی است.
** هدف از تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی بانک توسعه تعاون
وی گفت: یکی از مهمترین نکاتی که مدت ها راجع به آن از سوی مدیریت بانک بحث شده برنامه ریزی و تعیین خط و مشی مشخص در چارچوب سند ابلاغی اقتصاد مقاومتی و ابلاغ آیین نامه های اجرایی مربوطه از سوی دولت به دستگاههای اجرایی، است.
حسین زاده ادامه داد: براین اساس مقرر شد که کمیته ای با عنوان اقتصاد مقاومتی تشکیل شود و برنامه هایی متناسب با اهداف ترسیم شده در سند ابلاغی مقام معظم رهبری را در دستور کار خود قرار دهد، ضمن آنکه این کمیته با عضویت مدیران امور مالی، سرمایه گذاری و اعتباری و طرح و برنامه، روابط عمومی و بازاریابی، مرکز آموزش و پژوهش و حوزه مشاوران بانک و به ریاست مدیرعامل بانک نخستین نشست خود در این خصوص را برگزار کرد.
** راهبردهای کمیته در بانک 
وی راهبرد اصلی کمیته یادشده را توجه ویژه به رئوس تعیین شده مربوط به سند ابلاغ شده اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و آیین نامه های اجرایی دولت ذکر کرد.
گفتنی است تأسیس بانک توسعه تعاون در قالب سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی شکل گرفته است.
وی با اشاره به ضرورت فعالیت این بانک در مسیر اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: موضوع یادشده دلیل توجه به بخش تعاون و تلاش برای رساندن سهم آن در اقتصاد کشور به 25 درصد است و همین عامل باعث شکل گیری نگرش ویژه ای درحوزه بانکداری شد.
به گفته مشاور مدیرعامل بانک توسعه تعاون، بنابراین علاوه بر اهتمام حوزه های تصمیم گیر و تعیین کننده، همه مسئولان عالی این بانک تمام تلاش خود در رسیدن به آن اهداف ترسیم شده در قالب اصل 44 قانون اساسی و سند اقتصاد مقاومتی بکار گرفتند به گونه ای که تعاونگران در جامعه نقش آفرینی کنند تا با اتکا به توان اقتصادی آنها سهم 25 درصدی اقتصاد تعاونی محقق شود.
** بسته های خدماتی به بخش تعاون 
دبیر کمیته اقتصاد مقاومتی بانک توسعه تعاون گفت: همه کمیته های اجرایی و عملیاتی این بانک اهتمام دارند تا با اهداف کمیته راهبردی اقتصاد مقاومتی هماهنگ باشند تا از این طریق امکان ارائه مجموعه خدمات و بسته های مناسب در حوزه های مختلف، متناسب با اهداف ترسیم شده در این سند فراهم شود. در این خصوص اقداماتی درحال نهایی شدن است که روی آنها کار شده است و به محض عملیاتی شدن در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد.
حسین زاده با اشاره به دستور مدیرعامل بانک توسعه تعاون بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، گفت: مدیریت بانک ابلاغ کرد باید فعالیت های بانک به سمتی سوق یابد که متناسب با اهداف سند اقتصاد مقاومتی باشد و اینکه بر این اساس ما بتوانیم به نحو مطلوبی نقش آفرینی کنیم و حوزه تعاون را جدی تر بگیریم. چنانچه سهم 70 درصدی تسهیلات بانک توسعه تعاون در بخش های مختلف به تعاونی هایی که عملکرد آنها با این اهداف متناسب بخصوص تولیدات آنها داخلی و در کارآفرینی نقش دارند، در اولویت قرار گیرند. همچنین توجه به این نکات باید در سیاست های اعتباری و خدمات خروجی بانک دیده شود و حتی در راستای اهداف مربوط به این سند تجهیز منابع هم تا جایی که ممکن است باید متناسب با آن اهداف شود.
مشاور بانک توسعه تعاون حمایت از تشکل های دانش بنیان را از اهداف اولویت دار دیگر بانک در ارتباط با سند اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: همکاری این بانک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که حوزه های دانش بنیان را در دستور کار دارند و حوزه های مختلف جهاد دانشگاهی در این خصوص با هدف حمایت از فعالیت های دانش بنیان نیز از اهمیت مطلوبی برخوردار است.
حسین زاده در پایان افزود: نکته دیگری که وجود دارد اینکه بانک تشویق و ترغیب سرمایه گذاران مالی و بانکی را برای مشارکت های جدی در اقتصاد مقاومتی در دستور کار خود قرار داده به گونه ای که با بسته های خاص، آنها را به مشارکت جدی در اقتصاد مقاومتی با هدف بکارگیری دانش و سرمایه بومی برای تولید بومی دعوت می کند.
آدرس کوتاه شده: