چچ

رویکرد تسهیلاتی بانک توسعه تعاون ، علاوه بر رشد اقتصادی به توسعه اجتماعی هم منجر می شود

تیتر۲۰ گزارش می دهد؛
تمرکز بر اعطای تسهیلات به پروژه های صنعتی در مناطق کمتر برخوردار از رویکردهای بانک توسعه تعاون در سال های اخیر بوده است و همین موضوع نه تنها به توسعه اقتصادی کمک می کند، بلکه همزمان می تواند توسعه اجتماعی هم به همراه داشته باشد.

تیتر ۲۰- تقریبا در سه سال اخیر که دولت زیر فشار تحریم ها نتوانسته درآمد نفتی قابل توجهی داشته باشد بسیاری از پروژه های عمرانی و صنعتی ناتمام باقی مانده بودند در حالی که پروژه های زیرساختی موتور توسعه هر کشوری محسوب می شوند و به نوعی فعالیت بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط هم تابع آنهاست.
حال با توجه به اینکه پروژه های عمرانی با چالش تامین مالی مواجه بودند رونق و فعالسازی بنگاه های اقتصادی اهمیت ویژه ای داشت، با وجود اینکه اعطای تسهیلات بانکی به عنوان یکی از ابزارهای رونق اقتصادی مورد تأکید بسیاری از مسئولان اقتصادی بوده و بانک توسعه تعاون توانسته در این زمینه نقش موثری داشته باشد در حالی که برخی از بانک ها به دلیل ناترازی مالی در سال های اخیر به تکالیف خود عمل نکرده اند.
در شرایط کنونی تعاون در بنگاه‌های کوچک و متوسط جلوه گر شده است و بانک توسعه تعاون نیز تمرکز خدمات را بر این گونه بنگاه‌ها قرار داده تا از این طریق ضمن کمک به اشتغال‌زایی از بنگاه هایی حمایت کند که از چابکی لازم برخوردار هستند و کمتر تحریم پذیر هستند، به همین دلیل درآمدی که توسط بنگاه های کوچک و متوسط ایجاد شده علاوه بر اینکه از ثبات نسبی برخوردار بوده اند به دلیل اینکه به سرمایه کمتری هم برای راه اندازی نیاز داشته اند در بیشتر مناطق کشور گسترش پیدا کرده اند و به نوعی تنها محدود به شهرهای بزرگ نبوده اند و این رویکرد در توسعه یکپارچه اقتصادی و صنعتی کشور نقش موثری دارد.
از طرف دیگر در سال های اخیر در سیاست های کلان کشور بر مردمی کردن اقتصاد تاکید ویژه ای شده و تنها مسیر تحقق این هدف حمایت از شرکت‌های تعاونی بود که تجلی گر اقتصاد مردمی است. از این رو بانک توسعه تعاون روی تامین مالی این بنگاه ها برنامه ریزی ویژه ای داشت. چراکه این بانک با هدف تأمین مالی و ارتقای بخش تعاون در اقتصاد ملی تأسیس شده است و تاکنون پشتیبان و حامی بخش تولید و صنعت بوده و شرکت های متعددی
از صنایع مختلف با استفاده از تسهیلات این بانک توانسته اند به ایجاد و توسعه موفقیت آمیز فعالیت های خود بپردازند و دلیل آن این بوده که بانک در هدایت منابع و پرداخت تسهیلات اعتباری هدفمند بااعتبار سنجی و نیازسنجی دقیق و لحاظ کردن اهلیت مشتریان و مدیریت بر ریسک بوده است.
این بانک در پنج مرحله طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری حدود ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد پرداخت کرده است، همچنین در سایر طرح‌های ملی همچون تسهیلات موضوع بند الف تبصره 18 قانون بودجه، حمایت از تعاونی‌های مسکن کارگری و ... عملکرد موثری داشته است.
از طرف دیگر با جلب اعتماد عمومی مردم توانسته منابع سپرده‌ای خود را به هزار میلیارد تومان برساند و همین مسأله روی توان تسهیلات دهی بانک کمک کرده است و شاید اگر دولت به وعده های خود برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون جامه عمل می پوشاند این بانک می توانست روی اجرای پروژه های بزرگ بیشتری تمرکز کند و از این طریق علاوه بر اشتغالزایی به رونق اقتصادی کشور هم کمک می کرد. در واقع در مقطع کنونی که ایران زیر فشار تحریم هاست تنها راه گریز از آن افزایش سرمایه گذاری و رشد تولید است که بخشی از این هدف با حمایت بانک هایی همچون توسعه تعاون محقق می شود.
از طرف دیگر تمرکز بر اعطای تسهیلات به پروژه های صنعتی در مناطق کمتر برخوردار از رویکردهای بانک توسعه تعاون در سال های اخیر بوده و همین موضوع به دلیل اثری که بر ترکیب جمعیتی و مهاجرت مناطق مرزی کشور دارد از جایگاه اجتماعی ویژه ای برخوردار بوده به همین دلیل می توان ادعا کرد حمایت از کارآفرینان و بنگاه های تولیدی تنها به توسعه اقتصادی کمک نمی کند، بلکه همزمان می تواند توسعه اجتماعی هم به همراه داشته باشد.

آدرس کوتاه شده: