شنبه, ۰۸ آبان ۱۴۰۰ ۱۲:۳۴ ۴۶۳
طبقه بندی: استانی
چچ
ضرورت ایجاد بورس تعاون در کشور

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون در سفر به استان بوشهر مطرح کرد؛

ضرورت ایجاد بورس تعاون در کشور

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون کشوردر سفر یک روزه به استان بوشهر اظهار کرد: برای ایجاد رونق و افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور ضرورت دارد در کنار بورس اوراق بهادار و فرابورس نسبت به ایجاد بورس تعاون در کشور اقدام شود به این معنی که یک بازار مشترک تعاون داشته باشیم که خدمات و عرضه و تقاضای بخش تعاون در آن صورت بگیرد در این صورت شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود که از جمله آن می توان به افزایش سرمایه گذاری و بهره وری در بخش تعاون ،توسعه شفافیت و نوآوری ، بهبود فضای کسب و کار در حوزه تعاون ، توسعه دولت الکترونیک و حمایت های هدفمند و تقویت نهاد های بخش تعاونی اشاره کرد .

محمد جعفر ایرانی در گفت و گو با رسانه ها و خبرگزاری های استان بوشهر افزود: ایجاد بورس تعاون در کشور موجب ارتباط تعاونی‌ها، کاهش هزینه ها و گسترش روند عرضه و تقاضا در جامعه می‌شود . در این راستا دولت و بانک توسعه تعاون به عنوان تامین کننده های منابع مالی پرداخت متمرکز تسهیلات در کنار بازار هدف خواهند بود .

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون با تاکید بر این که بانک توسعه تعاون برخلاف سایر بانک های تجاری که به دنبال کسب سود هستند در مسیر ارائه خدمات سریع، جامع و ارزان قیمت به جامعه هدف گام بر می دارد، افزود: جزو اولین بانک هایی هستیم که تلاش داریم موارد شرعی و فقهی را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهیم . معتقدیم که ربا باید در فعالیت های نظام بانکی حذف شود زیرا این معضل می‌تواند اقتصاد کشور را دچار تزلزل و زیان کند.

وی ادامه داد :بر همین اساس، رویکرد بانک توسعه تعاون در سال جاری بر اساس مبانی فقهی و همچنین الزامات قانونی بانکداری شرکتی برای بانک های دولتی فصل هشتم مواد 43 و 44 برای انطباق عملکرد بهتر و ارائه خدمات و روند پرداخت تسهیلات براساس موازین شرعی و شریعت اسلامی از مشاوره کارشناسان و اساتید حوزه علمیه و متخصص در علوم فقهی استفاده کند و در راستای سیاست های دولت سیزدهم که نگاه جامع‌تری به مسائل خدمات رسانی سریع‌تر و سهل‌تربه اقشار مختلف جامعه به خصوص قشرها و دهک‌های پائین آن دارد .

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون یادآور شد: بانک توسعه تعاون به عنوان اولین بانکی است که در این مسیر ورود کرده است و نسبت به تشکیل و راه اندازی شورای فقهی در این بانک اقدام خواهد کرد .

ایرانی افزود: این بانک در نیمه نخست سال جاری ۱۰هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح‌های تولیدی و کارآفرینی کشور پرداخت کرده است و براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است تا پایان سال تسهیلات بانک توسعه تعاون به تعاونگران ۲۵هزار میلیارد تومان افزایش یابد .

وی اضافه کرد: سال گذشته 292 هزار میلیارد ریال تسهیلات در کشور پرداخت شده است که این تسهیلات شامل ۹۴تا ۹۵درصد کل منابع بانک را شامل می‌شود.

ایرانی ادامه داد: در فاز چهارم طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در کشور مبلغ ۲هزار و ۶۰۰میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده و میزان تعهد بانک توسعه تعاون نیز چهار هزار میلیارد تومان است.

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون افزود : در استان بوشهر ۱۲شعبه بانکی فعال داریم که سال گذشته ۲۷۰میلیارد تومان و در شش ماهه ابتدایی سال جاری نیز 122 میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مختلف اقتصادی به تعاونگران استان بوشهر پرداخت شده است.

ایرانی تسهیلات پرداختی بانک از محل طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری در استان بوشهر را از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال 1399 بالغ بر 731 میلیارد ریال با اشتغالزایی 1000شغل جدید عنوان واظهار کرد: پرداخت تسهیلات اشتغال‌زا از مهمترین تکالیف بانک توسعه تعاون است و در این راستا این بانک به صورت میانگین سالانه ۳۰تا ۳۵هزار اشتغال مستقیم ایجاد و زمینه اشتغال ۱۰۰هزار نفر به صورت مستقیم را فراهم می کند.

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون بیان کرد: مطالبات معوق بانک توسعه تعاون سرجمع ۶.۵تا هفت درصد است که این رقم در نظام بانکی بسیار بیش از این است که بیانگر این است که پول در حال چرخش و جایی بلوکه نشده است.

ایرانی با بیان اینکه بانک توسعه تعاون تنها بانک تامین کننده منابع مالی بخش اقتصادی تعاون است، گفت: باید حداقل ۲۵درصد اقتصاد کشور به بخش تعاون و اقتصاد تعاونی تعلق بگیرد که به دلایلی تاکنون این سهم کمتر از ۲۵درصد است.

ایرانی اضافه کرد: تعاونی‌ها تنها در یک قالب اقتصادی کار نمی‌کنند بلکه درهمه حوزه‌ها از جله صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات و بازرگانی فعالیت و کسب و کار دارند.

وی اظهار کرد: بانک توسعه تعاون در پی ارائه خدمات مناسب سریع و ارزان قیمت به جامعه هدف هستند.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم در نظام بانکداری سرعت تراکنش و رفت و آمد پول را افزایش دهیم می‌توانیم مشکلات اقتصادی در حوزه تامین منابع را برطرف کنیم .

وی با اشاره به اینکه تعاونی به معنی ارائه بدترین جنس‌ها نیست ، گفت: ممکن است جنس‌های ارائه شده در تعاونی‌ها ارزان قیمت باشند اما الزاما تعاونی مکانی برای ارائه کالاهای بی کیفیت نیست به عبارتی بخش تعاون در شرایط تحریمی کشور می تواند کارساز باشد و کشور را از این فضای بن بست خارج و چرخه جدیدی که منجر به برطرف کردن تحریم و کاهش تورم شود ایجاد کند.

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون از مشارکت با سرمایه‌گذاران در طرح‌های صنایع دریایی، تولید مواد غذایی از جمله گوشت مرغ و پروژهای آب رسانی در استان بوشهر اشاره کرد و افزود: در استان بوشهر برای سرعت بخشی در طرح آب‌ شیرین‌کن سیراف جم 700میلیارد ریال تسهیلات به‌ زودی به سرمایه‌گذار این پروژه بزرگ پرداخت خواهد شد . همچنین ۱۰۰میلیارد ریال برای طرح جوجه‌ریزی یکروزه در مسیر ارتباطی بوشهر به بندر گناوه و ۸۰میلیارد ریال برای توسعه کشتارگاه و سردخانه مرغ در بندر گناوه و 100 میلیارد ریال نیز برای شرکت آبزیان مرجان بیدو در بندر دیلم توسط این بانک تسهیلات از محل طرحهای اشتغال روستایی و عشایری در سنوات گذشته پرداخت شده است .

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون درپایان گفت:هر خدمتی که در شبکه بانکی کشور به فعالان اقتصادی داده می شود قابلیت ارائه در بانک توسعه تعاون را نیز دارد و در این زمینه قراردادهای خوبی با صندوق توسعه ملی منعقد شده است و در روزهای آینده تفاهم نامه هایی با وزارتخانه ها و سازمان های مختلف منعقد خواهد شد که همکاران بانک در استان بوشهر می توانند این ظرفیت ها را فعال و مشتریان بانک نیز استفاده کنند.

آدرس کوتاه شده: