چهارشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۰۹:۳۵
۸۸
طبقه بندی:
استانی
به گزارش روابط عمومی مدیریت شعب استان مرکزی با حضور احمد محمدی مدیر اعتبارات بانک توسعه تعاون رامین نجمی رئیس اداره سرمایه گذاری همکاران واحد ارزی مدیر و معاونان مدیریت شعب و رؤسای شعب،کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت سرمایه گذاری و شیوه های نوین تأمین مالی برگزار گردید.
در این کارگاه رئیس اداره سرمایه گذاری بانک توسعه تعاون با اشاره به اهمیت تأمین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه گفت: یکی از مزیت های تامین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه افشای اطلاعات مالی شرکت ها و افزایش شفافیت می باشد در صورتی که این اتفاق در تامین مالی از طریق بانک ها اتفاق نمی افتد.
رامین نجمی درباره تامین مالی از طریق بازار سرمایه اظهار کرد تامین مالی از طریق بازار سرمایه بحثی نو در کشور ما محسوب میشود. قانون مربوط به ابزارهای نهادها و بازارهای مالی جدید به سال ۱۳۸۸ برمیگردد که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا درآمده است.
وی افزود: این سازوکار جذابیتهای تامین مالی از طریق بازار سرمایه را افزایش داده، ولی برخی موانع، عدم فرهنگ سازی و بسترسازی مناسب باعث شده تا آنطور که باید و شاید شاهد استقبال از این روشنباشیم.
وی با بیان اینکه یکی از کارکردهای اصلی بازار سرمایه تامین مالی شرکتها و یا فراهم کردن امکان دسترسی به منابع سرمایه گذاران است، خاطرنشان کرد: راهکارهایی همچون اوراق بدهی، افزایش سرمایه و صکوک به منظور برطرف کردن نیاز شرکتهای پذیرفته شده در بازار سرمایه توسط سازمان بورس ایجاد شده ودر صورت فرهنگ سازی لازم در این خصوص، میتوان شاهد استقبال از این ساز و کار بود.
نجمی تصریح کرد: برخلاف تصور عموم جامعه که بازار سرمایه را بیشتر منتهی به خرید و فروش سهام میداند، این بازار در کل دنیا نقش اصلی تامین مالی را بر عهده دارد و در صورتی که فعالان اقتصادی شناخت خوبی نسبت به این بازار کسب کنند و امکانات موجود را بشناسند از بستر حاضر استقبال خواهند کرد.
وی با تاکید بر مزایای تامین مالی از بازار سرمایه نسبت به بانک، اعلام کرد:باتوجه به ساختار مالی بنگاههای اقتصادی، شاهد توجه بیشتری به تامین مالی از طریق بانک نسبت به بازار سرمایه هستیم که بازار سرمایه میتواند با توجه به گزارش های مالی که باید شرکتها افشا کنند، موجب شفافیت و حفظ حقوق سرمایه گذاران و سهامداران شود در صورتی که در تامین مالی از بانک نیازی به افشای اطلاعات مالی نیست.
این کارشناس بانکی گفت: تامین مالی از بانکهاهزینه بیشتری برای بنگاههای اقتصادی در خصوص مقدار بهره دارد و آنها برای تامین مالی باید از تضمین و ضمانتهایی استفاده کنند. در صورتی که تامین مالی از طریق بازار سرمایه مشکلات کمتری در پی خواهد داشت.
نجمی یادآور شد: در روشهای تامین مالی همچون افزایش سرمایه، ناشران میتوانند با مشارکت سهامداران و بدون نگرانی از بازپرداخت منابع، طرحهای توسعه کسب و کار خود را با دغدغه مالی کمتری اجرایی کنند. همچنین ابزارهای دیگری همچون اوراق رهنی، اوراق استصناع، اوراق مشارکت، اوراق اجاره، صندوق پروژه، اوراق منفعت و… وجود دارد که ناشران میتوانند بسته به شرایط از این فرصتها استفاده کرده و نسبت به تامین مالی اقدام کنند.
وی در پایان گفت: بازار سرمایه طی سالهای گذشته روند رو به رشدی را طی کرده و در میان عموم مردم نسبت به قبل بیشتر شناختهتر شده است، لذا بازار تامین مالی کشور نیز نیازمند رسیدن به بلوغ تامین مالی در بازار سرمایه است و در صورت تحقق این اتفاق بازار سرمایه قادر به ایفای نقش کلیدی خود خواهد بود.