چچ

باور به وظایف اجتماعی و دینی در بانک توسعه تعاون

یادداشت هفته دوم دیماه 1400
بانک توسعه تعاون به‌عنوان یکی از اعضای فعال شبکه بانکی کشور همواره خود را متعهد و ملزم به ارائه خدماتی فراتر و وسیع‌تر از امور تعریف شده در قالب خدمات بانکی و اعتباری دانسته و می‌داند.

این تعهد و الزام در لایه‌های مختلف بانک توسعه تعاون ازآن‌رو ساری و جاری است که معتقدیم بانک‌ها در ایران به اعتبار جایگاه سنتی و فرهنگی، نهادهایی مورد وثوق و اعتماد مردم هستند و جامعه از فعالان این شبکه انتظار دارند در بزنگاه‌های خطیر علاوه بر کارکردهای حرفه‌ای و تخصصی خود، مسئولیت‌هایی در حوزه اجتماعی، فرهنگی و حتی هنری بر عهده بگیرند.
گذشته از آنکه چنین کارکردی بنا بر نگرش‌های نوین بنگاه‌داری دنیا در قالب مسئولیت‌های اجتماعی، امری تعریف شده و موردتوجه ویژه است، در آموزه‌های دینی و اخلاقی ما نیز به‌عنوان مسئولیت اشخاص حقوقی بسیار مورد تشویق و توصیه است؛ در منظومه اسلامی و فرهنگ ایرانی ما، اشخاص چه حقیقی و حقوقی در قبال تک‌تک افراد جامعه مسئول‌اند و نمی‌توان و نباید به بهانه تعاریف حرفه‌ای و تخصصی از زیر بار این مسئولیت انسانی و اخلاقی شانه خالی کرد بنابراین در بانک توسعه تعاون ضمن تأکید و التزام به استفاده از تجارب موفق علمی و جهانی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، خود را به‌عنوان نهادی فعال در بطن و متن جامعه‌ای دینی و اخلاق محور، ملتزم به ایفای وظایف انسانی می‌دانیم. در کنار این تعهد، حوزه تخصصی بانک توسعه تعاون، مسئولیت و تأکید ما را بر تقویت و گسترش سنت حسنه تعاون و همیاری صدچندان کرده است و به همین اعتبار را نیز شعار بانک توسعه تعاون را با الهام از فرهنگ غنی ادبیات پارسی این مصرع از حافظ بلندپایه انتخاب کرده‌ایم که «آری به‌اتفاق جهان می‌توان گرفت».
در راستای همین رویکرد ارزشمند بانک توسعه تعاون در جهت حمایت از سیاست‌های اشتغال‌زایی دولت و در جهت تسهیل وام‌دهی به مددجویان نهادهای حمایتی، مواردی را در موضوع اخذ تضامین از تسهیلات گیرندگان ابلاغ کرده است. علاوه بر این و به اقتضای اهمیت حوزه سلامت در دو سال اخیر این حوزه همواره از حوزه‌های مورد حمایت بانک توسعه تعاون بوده و هست. مدیران بانک تأکید دارند همکاری و تعامل دستگاه‌های اجرایی در پیشبرد وظایف تخصصی با دستگاه‌های همکار یک نیاز است و دولت به‌عنوان مهم‌ترین نهاد اجتماعی، وظیفه سازماندهی دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها را در مسیر خدمت‌رسانی به مردم بر عهده دارد و دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز در صدد هستند تا رضایت ذی‌نفعان و عموم مردم را فراهم سازند.
در بانک توسعه تعاون باور داریم شاخص سلامت انسانی از مهم‌ترین شاخصه‌های توسعه کشورها است و حمایت از هم‌وطنان بیمار از اولویت‌های برنامه ما بوده است. ازاین‌رو پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به بیماران صعب‌العلاج، بیماران سرطانی و درمان زوج‌های نابارور، در راستای اجرای جزء ۲ بند (و) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۹ با هماهنگی میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شبکه بانکی مطرح بوده و بانک توسعه تعاون نیز در همین راستا 430 میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیماران صعب‌العلاج طی یک سال اخیر اعطا کرده است.
پرداخت قرض‌الحسنه ازدواج جوانان از مهم‌ترین تکالیف بانک توسعه تعاون است که بانک آن را فراتر از تکلیف بلکه به‌عنوان مسئولیت اجتماعی و رویکردی تسهیلی برای آسان‌سازی ازدواج جوانان دنبال می‌کند. تسریع در فرایند ثبت‌نام زوجین، راهنمایی، آسان‌گیری در تکمیل مدارک موردنیاز همواره در دستور کار بوده است و شعب بانک حداکثر اهتمام مساعدت را در ارائه این خدمت اعتباری به ذی‌نفعان در نظر دارند. در همین راستا 4467 فقره تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج جوانان به میزان 3800 میلیارد ریال طی هشت‌ماهه ابتدایی سال جاری پرداخت شده است. در این خصوص بانک توسعه تعاون با چینش فرایندی منسجم و سازماندهی ارکان مرتبط، به‌صورت ماهانه درخواست‌های ارائه شده در سامانه را با راهنمایی متقاضیان، به مرحله پرداخت می‌رساند و در مقام پاسخ نیز به طور منظم تعداد و ارزش وام پرداختی و تعداد نفرات در صف انتظار را اعلام می‌کند.
حوزه آموزش نیز همواره موردتوجه بانک توسعه تعاون بوده است خصوصاً توجه به ارتقای کیفی سطح آموزش در مناطق کمتر برخوردار. بر همین اساس نیز طی سال‌های گذشته اهدای لوازم‌التحریر دانش‌آموزان همواره در برنامه بانک توسعه تعاون اهمیت ویژه‌ای داشته است و طی دو سال اخیر با اوج‌گیری شیوع کرونا و برگزاری کلاسه‌ای درس به‌صورت از راه دور، موضوع تأمین تبلت برای دانش‌آموزان نیازمند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

آدرس کوتاه شده: