چچ

ضرورت افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک توسعه تعاون برای حمایت از تولید

یادداشت آذر ماه 1400
بازدید چندی پیش رئیس‌جمهور محترم از یکی از واحدهای تولیدی مورد حمایت بانک توسعه تعاون در جریان سفر به استان سمنان علاوه بر اینکه مایه دلگرمی و غرور مدیران و کارکنان این بانک جوان را بود، انگیزه و توان مضاعفی را به مجموعه ما تزریق کرد تا با تلاش و جدیتی بیش از پیش در مسیر حمایت از تولیدکنندگان داخلی و به‌ویژه تعاون‌گران کشورمان گام برداریم.

اگرچه این باور و روحیه از بدو تأسیس بانک توسعه تعاون همواره در تار و پود تمامی کارکنان این بانک جریان داشته و دارد اما مشاهده ثمره این تلاش‌ها و رونقی که از اشتغال هر واحد تولیدی در اقتصاد کشور و سفره افراد مشغول در واحدهای تولیدی ایجاد می‌شود، خون تازه‌ای است در رگ‌های همه ما تا هرچه بیشتر و بیشتر در تأمین مالی واحدهای تولیدی ایرانی بکوشیم.
همان‌گونه که از بررسی کارنامه عملکردی بانک توسعه تعاون برمی‌آید این بانک از آغاز فعالیت با همین هدف یعنی تمرکز بر تأمین مالی تولید داخلی به خصوص در حوزه تعاونی، مدیریت هدفمندی را برای تجهیز منابع با کمترین هزینه و پرهیز از رویه‌هایی که به افزایش قیمت تمام شده پول در داخل بانک منجر شود، در پیش گرفته و موفق شده قدم‌های مؤثری نیز در تأمین مالی واحدهای تولیدی و تعاونی بردارد.
در نتیجه این برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات بانک توسعه تعاون موفق شد سال گذشته بالغ بر 210 هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش‌های مختلف پرداخت کند و طبق هدف‌گذاری انجام گرفته، مجموع تسهیلات پرداختی نیز تا پایان سال جاری به رقمی در حدود 250 تا 300 هزار میلیارد ریال خواهد رسید؛ هدفی که ارزش تسهیلات پرداختی طی ماه‌های سپری شده از سال 1400 گویای آن است که تحقق آن دور از دسترس نخواهد بود چنانچه ارزش تسهیلات بانک در شش ماهه ابتدایی سال جاری 135 هزار میلیارد ریال بوده است.
تا پایان مهر ماه سال جاری به بیش از 26 هزار و 500 طرح در سراسر کشور تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شده و این میزان تسهیلات توانسته است حدود 52 هزار شغل پایدار در استان های کشور ایجاد کند.
گذشته از اهمیت ارزش تسهیلات پرداختی یکی از مسائلی که اهمیت تلاش بانک توسعه تعاون را در تأمین مالی واحدهای مولد در حوزه‌های مختلف مشخص می‌کند، سهمی است که هر بخش از این تسهیلات داشته است؛ مرور سرفصل‌های تسهیلات پرداختی نشان می‌دهد ۷۰ درصد پورتفوی تسهیلات بانک متعلق به بخش تعاون و ۳۰ درصد متعلق به سایر فعالیت‌های اقتصادی است که در بخش‌های مختلف اقتصادی مانند صنعت، معدن، خدمات بازرگانی، کشاورزی، شیلات و … بوده است.
از ابتدای سال جاری حدود 60 درصد از تسهیلات پرداختی خود را به بخش صنعت و معدن پرداخت کرده است. میزان تسهیلات پرداختی به فعالان اقتصادی در حوزه صنعت و معدن به 68 هزار میلیارد ریال رسیده است.
میزان تسهیلات پرداختی در سرفصل کشاورزی از ابتدای سال تا پایان مهر ماه به 16 هزار میلیارد ریال رسیده است.بخش خدمات نیز از تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون بهره مند شده و میزان تسهیلات پرداختی به این بخش در مدت مذکور به 16 هزار میلیارد ریال رسیده است.
در هفت ماه سال جاری میزان تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون به بخش بازرگانی نیز به 14 هزار میلیارد ریال رسیده و تسهیلات به بخش مسکن و ساختمان از 6 هزار میلیارد ریال عبور کرده است.
شکی نیست که بانک توسعه تعاون با این کارنامه، توان و انگیزه لازم برای پرداخت تسهیلات بیشتر را دارد و خوشبختانه در قانون بودجه سال 1400 نیز افزایش سرمایه بانک که یکی از لوازم ضروری برای بهبود توان تسهیلات‌دهی هر بانکی از جمله بانک توسعه تعاون است، به تصویب رسیده نمایندگان محترم مجلس رسیده و ابلاغ نیز شده است. امیدوارم این مصوبه به مرحله اجرا برسد تا بتوانیم با بهره‌مندی از منابع حاصل از افزایش سرمایه، با قدرت و توان بیشتری در مسیر کمک به واحدهای تولیدی کشور عزیزمان حرکت کنیم.

آدرس کوتاه شده: