چچ

جهش تولید

یادداشت فروردین ماه 99 نشریه پیام ما
تعاون و همکاری نه‌تنها راهکاری با پیشینه تاریخی در جهت رفع نیازهای مشترک بشری محسوب می‌شود؛ بلکه از دید بسیاری از اندیشمندان، رسیدن به توسعه پایدار نیز از همین مسیر ممکن می‌گردد. چه بسیاری از هم‌وطنان مصیبت زده ما در گوشه و کنار کشور، عزیزان و یا دارایی خود را در اثر بیماری کرونا و یا سایرحوادث طبیعی از دست داده‌اند.

آنان مردان و زنانی شیردل هستند که قطعاً در مقابل ناملایمتی روزگار سر خم نخواهند کرد و استوارتر از پیش و با امید به آینده دست در دست یکدیگر به مسیر ترقی و پیشرفت باز می‌گردند. به گواه تاریخ هر بلایی؛ این ملت بزرگ را قوی‌تر می‌کند و بر همین اساس وظیفه ما خادمین این مردم بزرگوار در بانک توسعه تعاون است که در این لحظات دشوار که نه تنها ایران عزیز ما که تمامی جامعه بشریت با بیماری واگیر و پرخطری مواجه شده است از هم‌وطنان خود با ارائه خدمات مناسب و کیفی و با چهره و دست گشاده پشتیبانی کنیم. ما به لطف پروردگار در سازمانی خدمت می‌کنیم که شالوده آن بر تعاون استوار است و این مسئولیت ما را در این روزهای حساس در پیشگاه خداوند متعال و در ساحت اجتماع مضاعف می‌کند.

در عین حال، در حوزه مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای نیز، استکبار جهانی تا جایی که می‌توانست فشار و تهدیدات خود را طی سال گذشته بر علیه مردم ایران بالا برد و هم اکنون نیز به همین رویه ادامه می‌دهد. با این تصور که با فشار حداکثری به مردم ایران در حوزه‌های مختلف درآمدی، محدودیت‌های حمل‌ونقل، کشتیرانی، نظام بانکی، بیمه، حوزه ارتباطات بین‌المللی و تشدید جو ایران هراسی دولت و ملت بزرگ ما را از پیشرفت و ترقی ناامید و منزوی می‌سازد و تا آن جا پیش می‌رود که حتی با اعمال نفوذ در صندوق بین‌المللی پول از پرداخت وام به ایران برای مبارزه با بیماری ممانعت می‌کند.

اما به لطف پروردگار و با تلاش مضاعف آحاد جامعه و حمایت مسئولین؛ این بار نیز با همت این مردم و تلاش کارآفرینان مبتکر ایرانی در همه حوزه‌ها و همه بخش‌های اقتصاد و پشتیبانی قاطع نظام بانکی کشور و سایر ارکان ذیربط از آنان، و البته از مسیر جهش تولید، تیر دشمن به سنگ می‌خورد. رهبری انقلاب در پیام نوروزی خود خطاب به ملت ایران ضمن نامگذاری سال جدید به سال " جهش تولید" با اشاره به شعار سال گذشته؛ عملکرد حوزه‌های مختلف در ارتباط با رونق تولید را با توجه به روند رو به جلو فعالیت‌های اقتصادی و از جمله برگشت برخی واحدهای تولیدی به مدار و جریان کار و تلاش در بخش‌های مختلف کشور از جمله: در بخش‌های علمی، تحقیقی، اجتماعی، دولتی و قضایی علیرغم وجود عوامل بازدارنده‌ای چون تشدید تحریم‌ها، سیل، زلزله و بیماری، به نسبت رضایت‌بخش توصیف می‌کنند. هر چند اثربخشی و بروز نتایج مشخص تمامی این فعالیت‌ها در زندگی مردم را منوط به کار "ده برابری" می‌دانند.

و از همین رو می‌باشد که در نخستین روز کاری سال جدید، بانک توسعه تعاون به عنوان نهاد برخاسته از ابلاغیه اصل 44 با درک شرایط روز نسبت به تشکیل "کارگروه جهش تولید" به منظور ترسیم برنامه‌های پیش رو بدون فوت وقت مطابق با آن چه از تنها بانک توسعه‌ای- تخصصی بخش تعاون کشور انتظار می‌رود، اقدام می‌نماید.

ضمن آنکه؛ اقتصاد تعاونی به عنوان اقتصادی انسان محور و با ظرفیت و قابلیت‌های گسترده جهت حضور و مشارکت همه آحاد و اقشار مختلف و از جمله اقشار کمتر بهره‌مند با سرمایه‌های اندک و بدون هیچ‌گونه محدودیتی، بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه و بالفعل در جهت رونق تولید و تحقق عزم و اراده ملی برای جهش تولید را ممکن می‌نماید.

باور به مدل اقتصاد تعاونی و قابلیت‌ها و ظرفیت‌های گسترده آن در بهره‌گیری از استعدادهای مغفول و پنهان سرمایه‌های انسانی کشور و ترویج فرهنگ تعاون و کار تعاونی با رویکرد اجتماعی و اقتصادی در سطح جامعه ضمن تقویت خرد جمعی و کار گروهی به هم‌افزایی حاصل از تجمیع منابع کوچک با حداقل داشته‌ها و منابع مالی و استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت‌های درونی و درون‌زا می‌انجامد.

ارائه خدمات و پرداخت تسهیلات اعتباری ارزان قیمت و کارگشا در قالب عاملیت طرح‌های ملی اشتغال پایدار روستایی، بند الف تبصره ۱۸، انعقاد قرارداد عاملیت با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنایع و معادن و تجارت، میراث فرهنگی، راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت آب و فاضلاب از محل منابع داخلی و نیز تخصیص ۷۰ درصد تسهیلات اعتباری مطابق اساسنامه به متقاضیان بخش تعاون در بخش‌ها و زیر بخش‌های مختلف اقتصادی، بخشی از عملکرد بانک توسعه تعاون با رویکرد مشارکت در رونق تولید طی سال گذشته می‌باشد که انتظار می‌رود با عنایت به تجربه غنی این نهاد مردمی در تعامل با تعاونگران کارآفرین و افزایش سرمایه قانونی آن؛ متناسب با گستردگی جامعه هدف این روند به جهش تولید منتهی شود.

و در همین زمینه از دیگر اقدامات مستمر بانک توسعه تعاون می‌توان به انعقاد تفاهم‌نامه‌های اثرگذار فی‌مابین بانک و اتحادیه‌های تعاونی و شرکت‌های تعاونی همراه با طراحی بسته‌ها و ارائه محصولات و خدمات خاص مطابق با نیاز تعاونی‌ها در بخش‌های مختلف اقتصاد اشاره کرد. اقداماتی که در راستای انجام وظایف ذاتی بانک و به منظور توسعه فعالیت‌های تعاونی و تحقق سهم این بخش مردمی از اقتصاد کشور با هدف توزیع عادلانه ثروت و امکانات در میان آحاد جامعه صورت می‌گیرد و این مسئله محصول سال‌ها شناخت و تعامل تنگاتنگ، بازدیدهای حضوری از طرح‌های اقتصادی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها و همچنین تشکیل جلسات هم‌اندیشی با مدیران و اعضاء هیات‌ مدیره شرکت‌های تعاونی است.

بانک توسعه تعاون در هر شرایطی و از جمله در وضعیت موجود ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر کرونا که باعث بروز مشکلاتی برای مشاغل خرد، کوچک و متوسط و از جمله مشاغل تعاونی گردیده است؛ بی‌تردید کماکان تمامی مساعی، توان و قابلیت‌های حمایتی خود را به منظور فراهم نمودن امکان فعالیت کیفی‌تر و با حداکثر بهره‌گیری از ظرفیت ممکن کارآفرینان بخش تعاونی و تمامی جامعه مخاطب در همه حوزه‌های اقتصاد به منظور تحقق جهش تولید در سطح کشور به کار خواهد گرفت. هر چند کمبود سرمایه به عنوان اصلی‌ترین چالش بانک برای توسعه خدمات و تسهیلات حمایتی همچنان مطرح می‌باشد و بانک کماکان منتظر افزایش سرمایه از محل بودجه سال ۹۸ می‌باشد و همچنین انتظار دارد مبلغ پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۹ بابت افزایش سرمایه منظور گردد.

با این وجود و با توجه به مساعی و عزم و اراده کارکنان خدوم بانک توسعه تعاون نه مشکل کمبود سرمایه و نه هیچ مشکل دیگری مانع ارتقاء کمی و کیفی خدمات، محصولات و پرداخت تسهیلات اعتباری بانک نشده و برعکس شاهد افزایش میزان تسهیلات پرداختی در پایان سال ۹۸ نسبت به پایان سال ۹۷ می‌باشیم و مسلماً همین روند را بانک برای سال ۹۹ با استفاده از همه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود برای افزایش منابع و بالا بردن توان تسهیلات دهی با درک صحیح از شرایط موجود کشور و تحقق شعار جهش تولید دنبال خواهد کرد.

در واقع و بر اساس آن چه همه به آن واقف هستیم، بانک توسعه تعاون موسسه‌ای دولتی می‌باشد که اهتمام خود را بر تجهیز سرمایه با شرایط مناسب و کمترین هزینه گذاشته است. با این هدف که منابع ارزان قیمت در راستای اجرای برنامه‌های کلان توسعه اقتصادی و به ویژه به منظور ارتقاء سطح کمی و کیفی فعالیت‌های بخش تعاونی کشور به کار گرفته شود. بانک توسعه تعاون همچنین نقش مهمی را در حمایت از تشکل‌های تعاونی فعال در بخش‌های مختلف اقتصادی ایفا می‌نماید و در جهت گسترش بخش‌های زیر بنایی اقتصاد باهدف تحقق عدالت اجتماعی، توزیع عادلانه ثروت و ریشه‌کنی فقر، حل معضل اشتغال و بیکاری و نیز رفع دغدغه‌های زیست‌محیطی با تأمین منابع مالی و فنی لازم پروژه‌های ملی و هدایت سرمایه‌گذاری‌های خصوصی و غیرخصوصی به سمت تولید مولد و توسعه همه‌جانبه و پایدار با تمام توان و البته با تکیه‌بر کلیه امکانات عملیات بانکی همراه با تجاربی که در اختیار دارد گام برمی‌دارد. بانک توسعه تعاون در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی خود از تمامی منابع، امکانات و توان تخصصی خود در هر شرایطی و با هدف" جهش تولید" بهره‌برداری می‌کند.

آدرس کوتاه شده: