چچ

۷۲۸ میلیارد ریال تسهیلات بانک توسعه تعاون به شرکت های دانش بنیان

بانک توسعه تعاون طی ده سال اخیر همواره قراردادها و تفاهم هایی با معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی، به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان منعقد نموده است. آمارها بیانگر پرداخت بیش از ۷۲۸ میلیارد ریال تسهیلات طی سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بوده است.

دیرینه قراردادها و تفاهم های بانک توسعه تعاون در حوزه شرکت های دانش بنیان تقریبا با سال های فعالیت و تاسیس بانک برابر است، چرا که معاونت علمی و فناوری رییس جمهور از اولین سازمانها و نهادهای دولتی است که بانک با آن قرارداد و تفاهم منعقد نموده است.
شرکت دانش بنیان به شرکت‌هایی گفته می‌شود که دانش و فناوری، جزئی جدایی‌ناپذیر از دارایی آن‌ها باشد.
دانش‌بنیان در ایران شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش، کاربرد نوآوری و تجاری‌سازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر، با ارزش افزوده فراوان و براساس معیارهای موردنظر قانون تأیید می‌شود.
قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات مشتمل بر سیزده ماده و شش تبصره در تاریخ ۵ آبان ۱۳۸۹ جهت دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان، به تصویب مجلس رسید و پس از تأیید شورای نگهبان در تاریخ سی آبان سال هشتاد و نه، جهت اجرا به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد.

معیارهای کالاها و خدمات دانش‌بنیان مورد تأیید
۱-سطح فناوری
کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی یا دانش فنی فرایند تولید محصول به دلیل پیچیدگی فنی: الف- به سختی قابل کپی‌برداری بوده و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکت‌های دیگر به بازار باشد. ب- نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه، توسط گروه فنی خبره برای کسب آن باشد. ج- منجر به ایجاد خواص یا کارکردهای پیچیده‌ای در محصول، شده باشد.
۲- مرحله تولید
کالاهای ارایه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی با قابلیت بررسی فنی ساخته‌شده باشند، همچنین خدمات، باید دارای اسناد فروش باشند.

۳- طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه
شرکت باید طراحی اساسی و قابل توجهی مبتنی برفعالیت‌های تحقیق و توسعه انجام داده باشد: الف- طراحی زیرسیستم (بخشی از محصول که علاوه برداشتن سطح فناوری ۳۰ درصد از قیمت فروش مربوط به آن باشد) اصلی کالا و خدمت. ب- طراحی یک پارچه سازی کالا و خدمت. ج- طراحی فرایند تولید کالا و خدمت، مشروط به پیچیدگی این فرایند.

تفاهم نامه بانک توسعه تعاون با صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۹۸
جدیدترین تفاهم نامه بانک توسعه تعاون با صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۹۸ منعقد گردیده است.در این تفاهم نامه ارائه انواع خدمات مالی و بانکی و اعطای تسهیلات، صدور ضمانت نامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی، ارائه انواع خدمات الکترونیکی توسط شبکه شعب از سوی بانک توسعه تعاون به عنوان محورهای اصلی تفاهم ذکر شده است.در این تفاهم نامه ارائه انواع خدمات مالی و بانکی و اعطای تسهیلات، صدور ضمانت نامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی، ارائه انواع خدمات الکترونیکی توسط شبکه شعب از سوی بانک توسعه تعاون به عنوان محورهای اصلی تفاهم ذکر شده است.در این تفاهم، جدولی به عنوان مبنای پرداخت تسهیلات مورد توافق قرار گرفته که نشان دهنده نسبت ها میان نرخ سود باز پرداخت تسهیلات، مدت باز پرداخت و درصد تودیع توسط صندوق نسبت تسهیلات پرداختی است.
در تفاهم میان بانک توسعه تعاون و صندوق نوآوری و شکوفایی، حتی تسهیلات با نرخ های ترجیحی از جمله با ۴ درصد نیز پیش بینی شده و باز پرداخت مطابق جدول مورد توافق تا ۴۸ ماه امکان پذیر شده است.کارگروه مشترک متشکل از نمایندگان بانک و صندوق برای تسهیل فرآیند اجرایی و رفع موانع و حسن اجرا بنیان نهاده شد و با برگزاری جلسات بسیاری از مسائل اجرایی به نحو مناسب ساماندهی گردید.نتیجه همکاری ها
بررسی همکاری ها نشان دهنده آن است که در بخش تسهیلات، تعداد ۵۰ پرونده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به بانک توسعه تعاون معرفی شده است و بانک نیز با بررسی آنها مجموعا ۷۲۸ میلیارد ریال تسهیلات به معرفی شدگان پرداخت نموده که ۳۷۰ میلیارد ریال مربوط به سال ۱۳۹۹ و ۳۵۸ میلیارد ریال مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده است.
در زمینه صدور ضمانت نامه نیز ۳۸ پرونده به بانک ارجاع شده است که مجموعا به ارزش ۱۲۲ میلیارد ریال ضمانت نامه صادر گردیده است که ۵۹ میلیارد ریال مربوط به سال ۱۳۹۹ و ۶۲ میلیارد ریال مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده است.شرکت های بهره مند از تفاهم مذکور تعریف شرکت و فعالیت دانش بنیان واجد مولفه هایی است که موجب می شود به لحاظ تعدادی، محدود باشد، از این رو کیفیت شرکت ها و بکارگیری صحیح معیارها و اصول در عملکرد معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی مشهود بوده است. به همین منوال تعداد پرونده های معرفی شده نیز به بانک توسعه تعاون و نظام بانکی در سطح چشمگیر متصور نمی باشد، با این روی کیفیت فعالیت و هم افزایی میان بانک، صندوق و شرکت ها و نیز ارزش افزوده حاصل از فعالیت دانش بنیان موجب می شود تاثیر این فعالیت ها در صنایع مختلف و بخش های کشاورزی و عمرانی کشور بسیار شگرف و عمیق باشد.شرکت های مهندسی پایش وضعیت امیرکبیر، پترو تجهیز سپاهان، رایان پرداز کاوش، توسعه درمان فرتاک، بازرگانی اطلس سرام کویر، پادرا سرم البرز، امن نگر سامان، مهندسی مهر و نیک توان تبدیل از جمله شرکت هایی بوده اند که از خدمات ضمانت نامه ای و اعتباری بانک بهره مند شده اند.

آدرس کوتاه شده: